• Посилання скопійовано

На якій групі єдиного податку можна надавати послуги інформатизації юрособі-нерезиденту?

Я — ФОП на єдиному податку, надаю послуги у сфері інформатизації (розроблення веб-сайтів). У 2012 році планую надавати послуги юридичній особі — нерезиденту. Під яку групу я підпадаю в 2012 році, якщо річний оборот не перевищуватиме 300000,00 грн? Чи зобов'язана я сплачувати ПДВ, якщо надаватиму послуги нерезиденту (юрособі)? Які податки я ще зобов'язана сплачувати, якщо послуги будуть надані нерезиденту, і в яких органах я ще повинна реєструватися у цьому разі? Чи зможу я отримувати кошти від нерезидентів?

Шановний підприємець, надавати послуги у сфері інформатизації юридичній особі — нерезиденту Ви зможете, обравши 3 групу єдиного податку зі ставкою 5%.
У разі якщо одержувач Ваших послуг визначений підпунктом «в» п. 186.3 статті 186 ПКУ, в т.ч. послуги у сфері інформатизації, — нерезидент, зареєстрований за межами митної території України, то такі операції не будуть об'єктом обкладення ПДВ.
Тобто обов'язку реєструватися платником ПДВ Ви не матимете.
Як суб'єкту господарювання на спрощеній системі оподаткування Вам потрібно буде сплачувати ставку єдиного податку для Вашої групи та єдиний соціальний внесок.

Джерело: Всеукраїнське об'єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»