• Посилання скопійовано

Чи можуть підприємці, які продають вироби мистецтва, бути платниками єдиного податку

ДФС розглянула питання щодо перебування на спрощеній системі оподаткування підприємця — платника єдиного податку II групи у разі реалізації картин з дорогоцінного каміння

Чи можуть підприємці, які продають вироби мистецтва, бути платниками єдиного податку

ДФС у м. Києві у листі від 28.09.2016 р. №6316/Г/26-15-13-02-15 зазначила, що під поняттям «вироби мистецтва, предмети колекціонування або антикваріату» розуміються культурні цінності, що належать до товарних позицій за кодами 9701 — 9706 згідно з УКТ ЗЕД.

До культурних цінностей (код 9701 згідно з УКТ ЗЕД) віднесені картини, малюнки та пастелі, повністю виконані вручну, за винятком малюнків товарної позиції 4906 та інших готових виробів, розмальованих або декорованих уручну; колажі та аналогічні декоративні зображення.

Отже, у разі здійснення діяльності з продажу виробів мистецтва, зокрема картин, які належать до товарної позиції за кодами 9701 — 9706 згідно з УКТ ЗЕД, фізичні особи — підприємці не можуть бути платниками єдиного податку I — III груп відповідно до пп. 291.5.1 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»