• Посилання скопійовано

"Єдинник" не може здавати в оренду частину нерухомості як фізособа, а частину - як підприємець

Податківці відповіли на запитання: чи має право підприємець–єдинник здавати в оренду одну частину нерухомого майна як фізична особа, а іншу - як фізособа-підприємець?

"Єдинник" не може здавати в оренду частину нерухомості як фізособа, а частину - як підприємець

ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що фізична особа, якій належить нерухоме майно (житлового або нежитлового призначення), загальна площа якого не перевищує норми, встановлені пп. 291.5.3 ПКУ, не має права надавати одну частину нерухомого майна в оренду як фізична особа – не суб’єкт господарювання, а іншу частину як ФОП на спрощеній системі оподаткування.

Така фізособа може надавати нерухоме майно (житлового або нежитлового призначення) в оренду як фізособа-підприємець на спрощеній системі оподаткування або як фізособа – не суб’єкт господарювання.

Зазначене роз’яснення також можна знайти на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС в підкатегорії 107.03.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»