• Посилання скопійовано

Для українських автоперевізників додаткові квоти дозволів надали 13 країн

Департамент автомобільного транспорту Мінінфраструктури проводив робота, спрямовану на збільшення річних квот дозволів на здійснення вантажних перевезень у міжнародному сполученні. Щоб забезпечити українських автоперевізників достатньою кількістю іноземних дозволів, минулого року було проведено 13 засідань змішаних комісій з питань міжнародних автомобільних перевезень.

Зокрема, у грудні 2011 року Мінінфраструктури ініціювало проведення засідань змішаних комісій з питань міжнародних автомобільних перевезень із транспортними відомствами Австрії, Італії, Білорусі, Казахстану, Росії, Румунії — саме річна квота дозволів цих країн не повністю задовольняє потреби українських автоперевізників. Із пропозицією проведення обміну додатковими дозволами на 2011 рік також були спрямовані звернення до Таджикистану, Узбекистану, Азербайджану та Чехії.

Отже, річні квоти дозволів для України збільшили: Фінляндія — на 2850 штук, Туреччина — на 5000 штук, Азербайджан — на 300 штук, Італія — на 1300 штук, Македонія — на 400 штук, Чехія — на 2000 штук, Греція — на 1060 штук, Словаччина — на 2900 штук, Сербія — на 600 штук, Латвія — на 500 штук, Словенія — на 650 штук, Румунія — на 8000 штук, Угорщина — на 3000 штук.

Для поліпшення умов провадження діяльності українських автоперевізників Мінінфраструктури продовжує роботу щодо внесення змін до угод про міжнародні автомобільні перевезення з Латвією, Вірменією, Туреччиною, Фінляндією, Російською Федерацією, Румунією, Словаччиною, Угорщиною.

Загалом у 2011 році обсяги вантажних перевезень, які здійснюють українські перевізники у міжнародному сполученні, зросли. Про це свідчить аналіз використання іноземних дозволів за період з 1 січня до кінця грудня 2011 року.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»