• Посилання скопійовано

Скільки коштуватиме встановлення тахографа?

До Європи треба їздити з тахографом. В Україні запрацювали нові правила зі встановлення приладів, які фіксують час руху.

Всі, хто заробляє міжнародними перевезенням пасажирів, повинні встановити цифрові тахографи вже до 1 червня цього року. А ті, хто доставляє вантажі, — до 2013-го. Також змінили час роботи та відпочинку водія. Проїхав 4 з половиною години — відпочинь 45 хвилин. Ціна на такий цифровий тахограф — понад 6000 грн. Вартість встановлення варіюється від 7 до 10 тисяч — усе залежить від моделі транспортного засобу. Встановлювати такі прилади можуть тільки у спецмайстерні. Їх в Україні менше десяти. У Європі за даними тахографів стежать спеціальні служби. У разі порушення — чималий штраф.

Антон Міщенко, директор майстерні зі встановлення тахографів: «Режими штрафів починаються від 300 ? 400 євро. І закінчуючи, звісно ж, тисячами євро — це якщо будуть якісь маніпуляції з тахографом».

Дмитро Полонський 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»