• Посилання скопійовано

Продаємо автомобіль - податок платимо з середньоринкової вартості

Мінекономрозвитку розраховує середньоринкову вартість щокварталу для кожної марки та моделі транспортних засобів з урахуванням року випуску та пробігу

Продаємо автомобіль - податок платимо з середньоринкової вартості

Головне управління Міндоходів у м. Києві інформує, що з 11 червня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 10.04.2013 року № 403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

Зазначеним Порядком встановлюється механізм визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів з метою визначення доходу від їх продажу або обміну для цілей обкладання податком на доходи фізичних осіб.

Середньоринковою вартістю транспортних засобів є величина, яка визначається статистичними методами і еквівалентна імовірній ціні, за яку може здійснюватися купівля-продаж транспортних засобів певної марки та моделі з відповідним строком експлуатації та пробігом на встановлену дату проведення оцінки.

Розраховується середньоринкова вартість транспортних засобів щокварталу Мінекономрозвитку для кожної марки та моделі транспортних засобів з урахуванням року випуску та пробігу. Вказана інформація оприлюднюється до 10 числа наступного місяця в установленому Мінекономрозвитку порядку на офіційному веб-сайті Міністерства для вільного доступу та зберігається протягом 1095 днів з дня її оприлюднення.

Нагадаємо, що відповідно до положень Податкового кодексу України починаючи з 2013 року дохід, отриманий фізичною особою – платником податку від продажу або обміну протягом звітного року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, не підлягає оподаткуванню. Водночас, дохід, отриманий фізичною особою – платником податку від продажу або обміну протягом звітного року двох та більше подібних об'єктів рухомого майна, підлягатиме оподаткуванню.

На підставі: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»