• Посилання скопійовано

Комітет Южаніної хоче звузити застосування РРО «єдинниками» при продажу ліків та медобладнання

Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики звернувся до Мінфіну, МЕРТ та ДФСУ з проханням врегулювати деякі питання щодо застосування РРО при здійсненні продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення

Комітет Южаніної хоче звузити застосування РРО «єдинниками» при продажу ліків та медобладнання

27 лютого 2019 року відбулася робоча зустріч з розгляду проблемних питань застосування РРО при здійсненні продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення. Про це йдеться на сайті Ніни Южаніної.

Також опубліковано три листи Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики:

1. До Мінфіну (лист від 28.02.2019 р. №04-27/10-192 (41036)). У ньому Комітет просить розглянути можливість компенсації ФОП вартості придбаних РРО, в тому числі за рахунок зарахування таких коштів в рахунок сплати податків такими особами.

2. До Мінекономрозвитку (лист від 28.02.2019 р. №04-27/10-190 (41018)). У листі запропоновано при розрахунку обсягу доходу для застосування РРО врахувати, що суб’єкт господарювання, який здійснює роздрібну торгівлю медичними і фармацевтичними товарами на території села, має щонайменше двох-трьох найманих працівників, сплачує оренду та житлово-комунальні послуги за приміщення аптеки, при цьому торгівельна націнка в середньому дорівнює 20%. Крім того, оскільки втрати постійно зростають з незалежних від суб’єкта господарювання причин (в тому числі через підвищення мінімальної зарплати), пропонується річний обсяг розрахункових операцій встановити виходячи з кількості мінімальних заробітних плат, встановлених на початок року.

3. До ДФС (лист від 28.02.2019 р. №04-27/10-191 (41026)). У ньому зазначено, що враховуючи стислі терміни набрання чинності Законом №2628-VІІІ, повторні перевірки таких осіб щодо порядку здійснення розрахункових операцій просять проводити не раніше спливу трьох місяців з дати завершення попередньої перевірки, якою було виявлено незастосування РРО або розрахункової книжки відповідно.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»