• Посилання скопійовано

Не виконали в кінці зміни операцію «службова видача»: чи буде штраф?

Податківці розповіли, чи передбачена відповідальність за невиконання в кінці дня операції «службова видача», якщо кошти зберігаються на місці проведення розрахунків

Не виконали в кінці зміни операцію «службова видача»: чи буде штраф?

Податківці у підкатегорії 109.06 «ЗІР» зазначили, що так, відповідальність за невиконання службової видачі є. Але вона не поширюється на фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість. При цьому у роз'ясненні наведено розміри штрафів, які діють наразі й до 1 січня 2021 року.

У разі встановлення протягом календарного року в ході перевірки факту невідповідності на місці проведення розрахунків суми готівкових коштів сумі коштів, зазначеній у денному звіті реєстраторів розрахункових операцій, більше ніж на 10 відс. розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, а в разі використання розрахункової книжки – загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня, застосовуються фінансові санкції у розмірі:

Водночас, якщо операцію «службова видача» не зроблено в кінці дня, при цьому для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання Z-звіту було здійснено операцію «службове внесення», то невідповідності суми готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті, не виникає.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»