• Посилання скопійовано

Чи можна скласти розрахунок коригування до ПН, складеної сільгоспвиробником у межах спецрежиму

Колишній «спецрежимник» не може скласти та зареєструвати в ЄРПН розрахунок коригування до податкової накладної, складеної до 01.01.2017 р. щодо операцій, пов’язаних зі здійсненням сільськогосподарської діяльності

Чи можна скласти розрахунок коригування до ПН, складеної сільгоспвиробником у межах спецрежиму

ДФС у Полтавській області у листі від 21.09.2017 р. №2018/ІПК/16-31-12-01-34 зазначила, що усі податкові накладні/розрахунки коригування, складені сільгоспвиробниками за операціями з постачання сільськогосподарської продукції у межах спеціального режиму оподаткування, мали бути зареєстровані лише до 15 січня 2017 року включно. Починаючи з 16 січня 2017 року реєстрація таких податкових накладних та розрахунків коригування не здійснюється.

Тому платником ПДВ, який застосовував спеціальний режим оподаткування ПДВ, не може бути складений та зареєстрований в ЄРПН розрахунок коригування до податкової накладної, складеної до 01.01.2017 щодо операцій, пов'язаних із здійсненням сільськогосподарської діяльності.

Відповідно до пп. 192.1.1 ПКУ, якщо внаслідок перерахунку відбувається зменшення суми компенсації на користь платника податку - постачальника, то:

  • постачальник зменшує суму податкових зобов'язань за результатами податкового періоду, протягом якого був проведений такий перерахунок;
  • отримувач зменшує суму податкового кредиту за результатами такого податкового періоду в разі, якщо він зареєстрований як платник податку на дату проведення коригування, а також збільшив податковий кредит у зв'язку з отриманням таких товарів/послуг.

Постачальник має право зменшити суму податкових зобов'язань лише після реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування до ПН.

Оскільки розрахунок коригування не зареєстрований в ЄРПН, то підстави для зменшення податкових зобов'язань у постачальника (продавця) відсутні.

****

Читайте також: 

ДФС про скасування спецрежиму ПДВ з 2017 року: новий лист

Доля спецрежиму з ПДВ у 2017 році: законодавчі зміни

Заповнення податкових накладних та декларації з ПДВ сільгосптоваровиробниками  

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»