• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендував Раді прийняти законопроект №7115

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому, як Закон України, законопроект №7115 щодо продовження тестового режиму системи блокування ПН

Комітет ВРУ рекомендував Раді прийняти законопроект №7115

Сьогодні, 5 жовтня, на засіданні Комітету з питань податкової та митної політики прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді проект Закону "Про внесення змін до підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних (реєстр. №7115прийняти за основу та в цілому, як Закон України.

Докладно про зміни, які передбачені цим законопроектом, читайте в аналітиці від "ДК".

Нагадаємо, що черговий розгляд в Комітеті був запланований на 4 жовтня. Проте, як повідомила Н. Южаніна, засідання Комітету формально не відбулося через відсутність кворуму.

"Щодо законопроекту №7115 тривала найбільша дискусія, висловлені різні точки зору на вирішення питання зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН. Делеговані в Комітет представники малого й середнього бізнесу були більш ніж переконливі, доводячи неефективність діючої системи блокування податкових накладних. Народні депутати — члени Комітету, які прибули з округів, одноголосно висловилися за подальшу підтримку законопроекту №7115" - зазначила вона.

Натомість 4 жовтня відбулось чергове засідання Уряду, на якому Міністр фінансів О. Данилюк вкотре закликав не підтримувати законопроект №7115... і Прем'єр-міністр з ним погодився. Детальніше про це (+відео засідання) тут>>

У відповідь на ухвалення Комітетом 5 жовтня законопроекту №7115, Олександр Данилюк на своїй сторінці у Facebook зазначив: "Цей законопроект несе ризики для бюджету та для бізнесу. Він не тільки відновить можливість розкрадання мільярдів з державного бюджету через схеми, але і поставить під загрозу механізм автоматичного відшкодування ПДВ бізнесу. А це одне з ключових антикорупційних досягнень, яке підтримано Президентом Петро Порошенком і Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом". 

Окрім того, як повідомляє О. Германова, Міністерство фінансів України займається масовою розсилкою на електронні адреси народних депутатів, їх помічників та у засоби масової інформації листа МВФ, який стурбований і занепокоєний появою законопроекту №7115.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»