• Посилання скопійовано

Реєстрація "зменшуючого" розрахунку коригування: якою повинна бути реєстраційна сума?

ДФСУ розглянула питання щодо розрахунку суми, на яку платник податку має право зареєструвати в ЄРПН розрахунок коригування, в якому передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг

Реєстрація "зменшуючого" розрахунку коригування: якою повинна бути реєстраційна сума?

ДФСУ у листі від 17.10.2017 р. №2261/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зазначила, що розрахунок коригування, в якому передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг, підлягає реєстрації в ЄРПН отримувачем (покупцем) товарів/послуг. При реєстрації такого розрахунку коригування в ЄРПН відбувається перевірка наявності у платника, який здійснює таку реєстрацію, достатньої реєстраційної суми.

Таким чином, для отримання можливості зареєструвати в ЄРПН такий розрахунок коригування реєстраційна сума платника податку повинна бути більшою або дорівнювати сумі ПДВ, зазначеній у ньому.

Для забезпечення реєстрації в ЄРПН ПН/РК збільшення реєстраційної суми може бути здійснено, зокрема, за рахунок:

  • отриманих податкових накладних та розрахунків коригування (які передбачають збільшення суми компенсації вартості поставлених товарів/послуг), складених на такого платника та зареєстрованих в ЄРПН;
  • сплати ПДВ на митниці під час розмитнення товарів;
  • поповнення електронного рахунка платника.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»