• Посилання скопійовано

Філія втратила право складання ПН/РК: як скласти розрахунок коригування до зведеної накладної?

Податківці роз'яснили: якщо філія втратила право складання ПН/РК, то в разі необхідності складання розрахунку коригування до зведеної податкової накладної, у розрахунку коригування зазначається дата складання та порядковий номер такої зведеної ПН

Філія втратила право складання ПН/РК: як скласти розрахунок коригування до зведеної накладної?

Офіс великих платників податків ДФС у листі від 05.01.2018 р. № 50/ІПК/28-10-01-03-11 нагадує, що згідно з пп. "г" п. 201.1 ПКУ у разі постачання/придбання філією (структурним підрозділом) товарів/послуг, яка фактично є від імені головного підприємства - платника податку стороною договору, у податковій накладній, крім податкового номера платника податку додатково зазначається числовий номер такої філії (структурного підрозділу).

Якщо не зареєстровані платниками ПДВ філії та інші структурні підрозділи платника податку самостійно здійснюють постачання товарів/послуг та проводять розрахунки з постачальниками/споживачами, то зареєстрований платник податку, до складу якого входять такі структурні підрозділи, може делегувати філії або структурному підрозділу право складання податкових накладних. Для цього платник податку повинен кожній філії та кожному структурному підрозділу присвоїти окремий цифровий номер, про що має письмово повідомити контролюючий орган за місцем його реєстрації як платника ПДВ.

Якщо головним підприємством не делеговано філії (структурному підрозділу) права складання податкових накладних, то при складанні ПН філією (структурним підрозділом), або у разі постачання товарів/послуг філії (структурному підрозділу) платника ПДВ у графах податкової накладної "Продавець"/"Покупець" зазначається найменування та ІПН головного підприємства.

При цьому при постачанні товарів/послуг філією (структурним підрозділом) числовий номер такої філії (структурного підрозділу) не зазначається.

Тобто, якщо філія втратила право складання ПН/РК, то в разі необхідності складання розрахунку коригування до зведеної податкової накладної, складеної згідно з п. 199.1 ПКУ, у розрахунку коригування зазначається дата складання та порядковий номер такої зведеної податкової накладної. У рядку "Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)" зазначається умовний індивідуальний номер "600000000000", а в інших рядках, відведених для заповнення даних покупця, - найменування та індивідуальний податковий номер головного підприємства.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: МГУ ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»