• Посилання скопійовано

Коли за несвоєчасну реєстрацію ПН з умовними ІПН доведеться сплачувати штраф?

Податківці вкотре наголошують, що за порушення термінів реєстрації ПН з умовними ІПН, які складено на оподатковані ПДВ операції за ставкою 20 та 7%, застосовуються відповідні штрафи

Коли за несвоєчасну реєстрацію ПН з умовними ІПН доведеться сплачувати штраф?

Офіс ВПП ДФС нагадує, що п. 120-1.1 ПКУ за порушення граничного строку, визначеного ст. 201 ПКУ, для реєстрації податкових накладних в ЄРПН (крім ПН, що не надаються отримувачу (покупцю), складених на постачання товарів/послуг для операцій, які звільнені від оподаткування або які оподатковуються за нульовою ставкою), передбачено застосування штрафних санкцій у відповідних розмірах до платника ПДВ, на якого відповідно до вимог ст. 192 та 201 ПКУ покладено обов'язок щодо такої реєстрації.

Тобто, за порушення термінів реєстрації податкових накладних штрафні санкції, визначені ПКУ, не застосовуються виключно до податкових накладних:

  • що не надаються отримувачу (покупцю), складених на операції з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування, та/або,
  • що не надаються отримувачу (покупцю), складених на операції з постачання товарів/послуг, які оподатковуються за нульовою ставкою.

Враховуючи викладене, реєстрація податкових накладних, в тому числі виписаних на умовні ІПН проводиться у загальному порядку, а за порушення термінів реєстрації таких накладних, до таких платників податку застосовуються штрафні санкції, визначені п. 120-1.1 або 120-1.2 ПКУ.

***

Читайте також: 

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»