• Посилання скопійовано

Внесок до статутного капіталу — контрольована операція?

ДФС у Миколаївській області розглянула питання щодо визначення контрольованою операцією з метою трансфертного ціноутворення майнового внеску у вигляді обладнання до статутного капіталу товариства від учасника-нерезидента

Внесок до статутного капіталу — контрольована операція?

ДФС у Миколаївській області у листі від 20.01.2017 р. №316/10/14-29-15-02-20 зазначила, що операції з внесення учасником підприємства до статутного капіталу обладнання впливають на витрати підприємства через нарахування амортизації основного засобу та на фінансовий результат до оподаткування згідно з правилами бухобліку, отже, впливають на об'єкт оподаткування податком на прибуток.

З огляду на це операції з майнового внеску до статутного капіталу товариства від учасника-нерезидента визнаються контрольованими.

****

Читайте також аналітику (для передплатників): Зменшення статутного капіталу: податкові наслідки

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»