• Посилання скопійовано

Арсеній Яценюк - бізнесу: виходьте з тіні!

Під час засідання уряду 10 березня Прем’єр-міністр України вкотре закликав бізнесменів скористатися зниженням ставки і сплачувати чесні зарплати

Арсеній Яценюк - бізнесу: виходьте з тіні!

«Двократно зменшена ставка єдиного соціального внеску – це інструмент. Ми звертаємося до бізнесу користуватися цим інструментом, виходити з тіні і платити чесні заробітні платні. Ми для цього зробили все», - зазначив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що минулого року було вдвічі зменшено податок на заробітну платню. Для того щоб збалансувати Пенсійний фонд країни та збільшити протягом року розмір пенсій на 12%, Кабінет Міністрів України виділив для прямої бюджетної дотації 144 мільярди гривень: «Щоби всі пенсії були виплачені, так само, як вони і виплачуються протягом останніх двох років. І щоб вистачило коштів на підвищення розміру пенсій».

Такий крок уряду потребує відповідного кроку з боку бізнесу і підприємництва - детінізації заробітних плат.

Арсеній Яценюк вкотре звернувся до підприємців: «Ми свій крок зробили. Ми дуже просимо, щоб ви зробили свій крок. Тому що тіньові і конвертні заробітні платні – це відсутність належного пенсійного забезпечення в майбутньому для українських громадян. І це відсутність соціальних гарантій».

«20 років йшла дискусія про те, що в Україні надто висока ставка податку на заробітну платню. Ми його вдвічі скоротили. Це означає, що заробітні платні повинні вийти з тіні. Це означає, що люди повинні отримувати вищий розмір заробітної платні, тому що ми взяли на себе фінансування Пенсійного фонду. І через детінізацію ми таким чином і збільшимо доходи бюджету та доходи громадян, і збільшимо фінансовий ресурс для підприємців», - підкреслив глава уряду.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»