• Посилання скопійовано

Як оформити ЕЦП на аутсорсера, який складає вашу податкову звітність?

Податківці розповіли, як юрособі надати право підпису в її податковій звітності та податкових накладних/розрахунках коригування іншій особі, яка веде облік на договірних засадах

Як оформити ЕЦП на аутсорсера, який складає вашу податкову звітність?

ДФС в індивідуальній консультації від 21.03.2018 р. №1159/6/99-99-08-02-01-15/ІПК зазачила, що  для надання права підпису електронних документів (крім заяви про приєднання до Договору) іншим особам, яким делеговано право підпису, платник має повідомити про них контролюючому органу шляхом направлення Повідомлення про надання інформації щодо ЕЦП в електронному вигляді за формою згідно з додатком 2 до Порядку №557 (за кодом форми J(F)1391103).

До цього повідомлення вноситься інформація про підписувача (підписувачів), якому надається право підпису електронних документів (крім Заяви про приєднання до Договору).

На сформоване повідомлення накладаються:

  • першими - ЕЦП усіх осіб, включених до повідомлення (за черговістю їх внесення до повідомлення),
  • після них - ЕЦП підписувана Заяви про приєднання до Договору (керівника),
  • останньою - електронна печатка (за наявності) (п. 12 розділу III Порядку).

Послуги ЕЦП можуть бути отримані у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Автоматизована перевірка електронного документа, також і повідомлення, включає перевірку правового статусу ЕЦП шляхом встановлення чинності посиленого сертифіката ключа підписувача на час підписання електронного документа та відповідності особистого ключа підписувача відкритому ключу, зазначеному у посиленому сертифікаті. При цьому:

  • дата та час накладення ЕЦП встановлюються за даними позначки часу, отриманої підписувачем від АЦСК в момент підпису,
  • чинність посиленого сертифіката на цей момент встановлюється за даними відповідного онлайн-сервісу АЦСК (OCSP) та/або даними актуальних списків відкликаних сертифікатів (CRL) зазначеного АЦСК.

***

Читайте також:

Електронний цифровий підпис: облік та оподаткування.

Відділення АСЦСК ІДД ДФС додатково працюватимуть 31 березня.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»