• Посилання скопійовано

Відрядженим туристичні послуги не компенсуються

Минфин разъясняет почему нельзя компенсировать командированному расходы на туристические услуги и порядок компенсации суточных если в командировке работника обеспечивают питанием

Відрядженим туристичні послуги не компенсуються

Мінфін України повідомляє:

1.  службове відрядження не має зв'язку з туристичною діяльністю і для відшкодування відрядженому працівникові витрат на туристичні послуги підстави відсутні. Оскільки згідно із Законом України "Про туризм" туристичні послуги - послуги суб'єктів туристичної діяльності, закладів культури, спорту, побуту, розваг тощо, спрямовані на задоволення потреб туристів. А  службовим відрядженням, відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон (наказ МФУ від 13.03.98 р. N 59), - вважається поїздка працівника за розпорядженням керівництва на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.

2. У разі коли працівники-держслужбовці, відряджені в межах України для участі у переговорах, конференціях, симпозіумах з питань, що стосуються основної діяльності підприємства, за умовами запрошення безоплатно забезпечуються харчуванням організаторами таких заходів, добові витрати відшкодовуються у розмірах, що визначаються у відсотках сум добових витрат для відповідної держави згідно із додатком 1 до постанови КМУ від 02.02.2011 р. N 98*. Зокрема 80 % при одноразовому, 55 % - дворазовому, 35 % - триразовому харчуванні.

Тобто у даному випадку розмір добових витрат визначатиметься у відповідних відсотках залежно від кількості наданого згідно з програмою конференції харчування (Лист Мінфіну від 17.07.2013 р. №31-07230-16-27/21432)

----------------

* Постанова КМУ від 02.02.2011 р. №98 "Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів"

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»