• Посилання скопійовано

Рієлтери подаватимуть інформацію про укладені договори оренди за новою формою

Затверджено нову форму Інформації суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди)

Рієлтери подаватимуть інформацію про укладені договори оренди за новою формою

Нагадаємо, що згідно з пп. 170.1.6 ПКУ суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов’язані повідомляти контролюючий орган за місцем своєї реєстрації про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори про оренду нерухомості за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

На початку року Законом №1797-VIІI  внесено зміни до пп. 170.1.6 ПКУ. Зокрема, змінено центральний орган виконавчої влади, яким затверджується форма Інформації. Таким органом. визначено центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику (Мінфін).

З огляду на це, Наказом Мінфіну від 13.05.2017  р. № 497  затверджено нову форму Інформації суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди).

Подається вона за базовий звітний період, що дорівнює календарному кварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Суб’єкти господарювання, які надають посередницькі послуги з оренди нерухомості (рієлтери), зобов'язані подавати Інформацію незалежно від того укладалися чи не укладалися у звітному періоді цивільно-правові договори про оренду нерухомості, за якими однією із сторін є фізичні особи. Про це, зокрема, нагадують й податківці.

За порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації рієлтер несе відповідальність, передбачену законом за порушення порядку та/або строків подання податкової звітності.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане в "Офіційному віснику України" № 57 (21.07.2017).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»