• Посилання скопійовано

Розроблено ПЗ для міжнародного автоматичного обміну даними за стандартами CRS та CbCR

Завершено розробку програмного забезпечення для здійснення міжнародного автоматичного обміну інформацією за Загальним стандартом звітності (CRS) та стандартом Country–by–Country Reporting (CbCR)

Розроблено ПЗ для міжнародного автоматичного обміну даними за стандартами CRS та CbCR

ДПСУ розповідає, що завершено розробку програмного забезпечення для здійснення міжнародного автоматичного обміну інформацією за Загальним стандартом звітності (CRS) та стандартом Country–by–Country Reporting (CbCR). Зʼявляється технічна спроможність розпочати перші обміни інформацією (з урахуванням норм Податкового кодексу України) з податковими органами кожної юрисдикції, яка бере участь у CRS та CbCR на щорічній основі. А це – понад 100 іноземних податкових адміністрацій.

Автоматичний обмін податковою інформацією між Україною та іншими країнами світу за відповідними стандартами звітності  сприятиме підвищенню рівня ефективності податкового контролю та протидії ухиленню від сплати податків.

Ініціатива реалізована завдяки плідній співпраці ДПС з Міністерством фінансів України та проєктом EU4PFM.

Впровадження CRS та CbCR також є важливим досягненням для України як країни-кандидата на вступ до ЄС щодо гармонізації національного законодавства із законодавством ЄС.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»