• Посилання скопійовано

Профспілки вимагають збільшення мінзарплати до 7276 грн

Федерація профспілок від імені 5 млн членів профспілок вийшла з вимогами до Уряду, ВРУ і роботодавців щодо встановлення розміру мінзарплати на рівні 7276 грн

Профспілки вимагають збільшення мінзарплати до 7276 грн

Профспілки рішуче виступають проти звуження трудових прав українців, підриву системи соціального страхування та продажу землі в інтересах великого бізнесу, наголошувалося у виступах.

Федерація профспілок України від імені 5 млн. членів профспілок вийшла з вимогами до Уряду, Верховної Ради України і роботодавців:

  • розмір мінімальної зарплати має складати – 7276 грн;
  • розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 5640 грн;
  • розмір мінімальної пенсії – 3067 грн;
  • розмір посадового окладу працівника І т.р. ЄТС – 5640 грн.

Профспілки також вимагають виділити з Державного бюджету України на 2020 рік  не менше 7% ВВП на освіту, та не менше 5% ВВП –  на охорону здоров’я. Наполягають на достатньому фінансуванні оборонно-промислового комплексу, авіабудування, сільгоспмашинобудування, вугільної галузі та інших секторів промисловості для створення гідних робочих місць в Україні.

***

Читайте також: УВАГА! Прийнято Держбюджет-2020! Знайомимось з основними показниками

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»