• Посилання скопійовано

Право на неповний чи скорочений робочий день матиме і батько. Уряд схвалив законопроект

29 серпня Уряд схвалив розроблений Мінсоцполітики законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій, пов’язаних із поєднанням сімейних і трудових обов’язків)»

Право на неповний чи скорочений робочий день матиме і батько. Уряд схвалив законопроект

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

Зазначений проект нормативного акту створений з метою забезпечення соціальних гарантій усім працівникам без дискримінації за ознакою статі.

З метою забезпечення таких гарантій, вносяться відповідні зміни до Кодексу законів про працю України та Закону „Про відпустки”. Зокрема, пропонується поширити  на батька право на встановлення за його бажанням в обов’язковому порядку режиму роботи на умовах неповного робочого часу, на скорочену тривалість робочого часу за рахунок роботодавця.

Реалізація таких норм, на думку Мінсоцполітики, сприятиме забезпеченню рівних умов і можливостей для виконання реалізації батьками своїх обов’язків щодо виховання дітей і догляду за ними.

З цією метою норми законодавства про працю приводяться  у відповідність до норм Сімейного кодексу УкраїниЗакону України „Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків” з урахуванням їх адаптації до законодавства та стандартів Європейського Союзу у соціально-трудовій сфері.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»