• Посилання скопійовано

Мінекономіки затвердило зміни до Класифікатора професій

За змінами назви професій у жіночому роді можуть бути змінені на вимогу працівниці

Мінекономіки затвердило зміни до Класифікатора професій

Мінекономіки наказом від 18.08.2020 р. №1574 затвердило зміни до Класифікатора професій. Назви професій повинні відповідати новому Українському правопису. Про це повідомляє «РБК-Україна».

Згідно зі змінами, у Класифікаторі професій професійні назви робіт наводяться у чоловічому роді, окрім назв, які застосовуються виключно у жіночому роді (економка, нянька, покоївка, сестра-господиня, швачка).

Однак за потребою користувача, при внесенні запису про назву роботи до кадрової документації окремого працівника, професійні назви робіт можуть бути адаптовані для означення жіночої статі особи, яка виконує відповідні роботи. Назви повинні відповідати пункту 4 параграфа 32 Українського правопису, схваленого постановою КМУ від 22.05.2019 р. №437.

У наказі наводяться такі приклади:

  • інженер – інженерка,
  • верстатник широкого профілю – верстатниця широкого профілю,
  • соціолог – соціологіня.

Крім того, у Класифікаторі професія «глава Адміністрації президента України» змінена на «керівник Офісу президента України».

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»