• Посилання скопійовано

40 тис. грн ЄСВ як підстава для бронювання працівників: нові законопроєкти

У ВРУ зареєстровано ще два законопроєкти щодо бронювання військовозобов'язаних. Зокрема, пропонується дозволити бронювання працівників, за яких сплачують ЄСВ у розмірі більше ніж еквівалент п’яти мінімальних заробітних плат (40 000 грн)

40 тис. грн ЄСВ як підстава для бронювання працівників: нові законопроєкти

28 червня 2024 року нардеп Людмила Буймістер зареєструвала у ВРУ два законопроєкти щодо  бронювання військовозобов'язаних:

  • №11332-2 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вимог до сплати єдиного соціального внеску для здійснення бронювання військовозобов'язаних". Він є алтернативним до законопроєкту №11332, про який ми розповідали тут;
  • №11388 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо особливостей бронювання військовозобов'язаних", який є системно пов'язаним зі законопроєктом №11332-1.

Законопроєктами, зокрема, пропонується:

1) Прописати, що до припинення або скасування дїї воєнного стану суб’єкти господарювання, які здійснюють бронювання військовозобов’язаних працівників, сплачують до державного бюджету збір за бронювання військовозобов’язаних у сумі, що дорівнює розміру 1200 н.м.д.г. (20 400 грн).

2) Визначити, що бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють або проходять службу на підприємствах, в установах і організаціях, які:

  • сплачують ЄСВ більше ніж еквівалент п’ять мінімальних заробітних плат (тобто 40 000 грн),
  • мають штатну чисельність працівників від 10 осіб – до 50% кількості призовників, військовозобов’язаних та резервістів (у тому числі тих, які працюють за трудовими договорами).

3) Уточнити категорії військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню, і встановити нові критерії для підприємств, установ та організацій, що є критично важливими.

4) Передбачити, що Міністерство оборони України здійснює безпосереднє керівництво Територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

5) Утворити Міжвідомчу комісію з питань встановлення статусу критично важливих для економіки України підприємств, установ та організацій.

***

Читайте також:

20 тис. грн щомісячно за бронювання працівника: оприлюднено текст законопроєкту

Спеціальний збір за бронювання працівника: з'явився ще один варіант від нардепів

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»