• Посилання скопійовано

31 липня – останній день для подання змін про рух кадрів до ПФУ (за період з 8 червня)

Роботодавці, які бронюють працівників, мають можливість подати відомості про зміни у трудових відносинах з 08.06.2024 дотепер у кабінеті страхувальника на порталі е-послуг ПФУ до 01.08.2024

31 липня – останній день для подання змін про рух кадрів до ПФУ (за період з 8 червня)

Пенсійним фондом України реалізовано можливість подання роботодавцями в режимі реального часу відомостей про прийняття працівника на роботу, його переміщення з одного структурного підрозділу до іншого, переведення на іншу постійну посаду, звільнення, поновлення на роботі, тимчасове припинення, або відновлення дії трудового договору через особистий кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Цю норму визначено Постановою КМУ від 05.06.2024 №650 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану», яка набрала чинності 08 червня 2024 року.

Звертаємо  увагу, що відомості про трудові відносини з працівниками, що мали місце в період з 08.06.2024 дотепер, роботодавці можуть подати до завершення апробації запровадженого на вебпорталі електронних послуг Фонду в кабінеті страхувальника нового сервісу, а саме до 01.08.2024.

Важливо, що після 1 серпня можна буде подати лише відомості про рух кадрів, які відбулись не пізніше ніж протягом наступного дня після настання відповідної події.

 

Від редакції: Хто має подавати відомості до ПФУ?

За Постановою №650 цей обовʼязок поширюється тільки на ті підприємства, хто бронює працівників. Тобто хто не бронює працівників, такі відомості подавати до ПФУ не зобовʼязаний.

Перелік роботодавців, які подаватимуть такі відомості, також встановлено Постановою №650. До них належать:

  • органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування;
  • підприємства, установи та організації, які є критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період;
  • підприємства, установи та організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Про це ми писали тут.

Відомості подаються стосовно всіх працівників перелічених вище роботодавців. Немає норми щодо зазначення даних тільки щодо заброньованих працівників.

 

Як подати відомості?

ПФУ наголосив, що для подання відомостей при бронюванні працівників в особистому кабінеті страхувальника (в меню зліва) треба зайти у розділ «Комунікації з ПФУ» та обрати опцію «Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)». Докладний алгоритм дивіться у новині.

***

Читайте також:

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»