• Посилання скопійовано

Зміни у Порядку надання дотацій роботодавцю для працевлаштування безробітних

Наказ Мінсоцполітики від 22.08.2012 р. №514 «Про затвердження Змін до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних»

Внесено зміни до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, затвердженого наказом Мінпраці від 10.01.2001 р. №1.
Зокрема, змінами уточнено, що додаткове робоче місце — місце, на яке на постійну роботу приймається особа за скеруванням держслужби зайнятості за умови відсутності у роботодавця скорочення чисельності працівників за професією (спеціальністю) протягом останніх 6 місяців (раніше — 3 місяців).
По-новому викладено умови надання дотації, зокрема:
1.    Право на першочергове працевлаштування, поряд з іншими пільговими категоріями, надано особам із сіл та селищ;
2.    Перевага у наданні дотації надається роботодавцям, які:
•     забезпечили зайнятість працевлаштованих осіб за раніше укладеними договорами;
•    працевлаштовують вагітних жінок, молодь на перше робоче місце та інших безробітних, які не здатні на рівних конкурувати на ринку праці, понад установлену квоту;
•    на день звернення виконали норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів понад установлену норму.
Дотація не надається роботодавцям, які на день звернення:
•    перебувають на обліку платників ЄСВ менше 6 місяців (раніше — 3 місяців);
•    мають заборгованість за соцвнесками з безробіття та/або заборгованість зі сплати ЄСВ;
•    мають заборгованість зі сплати фінансових санкцій за порушення законів «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», «Про зайнятість населення»;
•    мають заборгованість зі сплати санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для інвалідів.
Дотація також не надається:
•    роботодавцям, які протягом останніх 6 місяців скорочували чисельність працівників за професією (спеціальністю), за якою працевлаштовується безробітний;
•    фізособам-підприємцям, якщо вони не використовували найману працю протягом останніх 6 місяців (раніше — 3 місяців).
Скасовано додаткові умови надання дотацій у разі працевлаштування безробітних інвалідів. Раніше дотація надавалася, тільки якщо їх працевлаштування не потребувало створення спеціального робочого місця або це спеціальне робоче місце роботодавець створював власним коштом.
Ознайомитися з повним текстом змін до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних можна на сайті ВРУ

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»