• Посилання скопійовано

ДФС пропонує внести зміни до механізму адміноскарження рішень контролюючих органів

ДФС разом з Міністерством фінансів України напрацьовано пропозиції щодо удосконалення механізму адміністративного оскарження рішень контролюючих органів

ДФС пропонує внести зміни до механізму адміноскарження рішень контролюючих органів

Механізм адміністративного оскарження рішень контролюючих органів є важливим механізмом врегулювання спору між платником податків і контролюючим органом. Тому ДФС разом з Міністерством фінансів України напрацьовано пропозиції по удосконаленню цього механізму. Про це повідомив директор департаменту адміністративного оскарження та судового супроводження ДФС Дмитро Донець.

Він зазначив, що основний наголос у пропозиціях було зроблено на підвищенні прозорості та відкритості адміністративного оскарження.  Враховуючи скарги, зауваження та пропозиції платників податків та громадських організацій запропоновано низку змін, серед яких слід відмітити:

- право бути присутнім під час розгляду скарги за участю платника податків представників ЗМІ,

- здійснення технічної фіксації засідання з розгляду скарги за участю платника податків за допомогою фото-, кінозйомки, відео- та звукозапису,

- залучення до розгляду представників Міністерства фінансів України, Державної регуляторної служби, Ради бізнес-омбудсмена, Уповноваженого з питань підприємництва при ДФС.

«Крім того, серед запропонованих змін - можливість ознайомлення із матеріалами перевірки та адміністративного оскарження в електронній та письмовій формі, можливість  робити копії та виписки з цих матеріалів за допомогою технічних засобів», - зазначив Дмитро Донець.

Запровадження вищезазначених змін пропонується шляхом внесення змін до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України 21.10.2015 р. № 916.

«Сподіваємося, що запропоновані зміни будуть підтримані центральними органами виконавчої влади, що сприятиме покращенню партнерських відносин між бізнесом та органами ДФС та наданню високоякісного сервісу шляхом забезпечення якісного та відкритого розгляду скарг», - додав Дмитро Донець.

Новини на тему:

Нові правила передачі матеріалів перевірок слідчим підрозділам: коментар ДФС;

Рада підтримала введення однорівневої системи адміноскарження рішень контролюючих органів.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»