• Посилання скопійовано

Як внести до трудової книжки запис про навчання?

Внесення запису до трудової книжки про час навчання на денних ВНЗ залежить від факту наявності або відсутності трудової книжки у студента до вступу у навчальний заклад

Як внести до трудової книжки запис про навчання?

Держпраці у Рівненській області нагадує, що оформлення трудових книжок здійснюється у відповідності до вимог Інструкції № 58.

Згідно з Наказом Мінсоцполітики від 08.11.2013 р. № 748/2354/5 Інструкцію № 58 доповнено новим положенням, згідно з яким трудові книжки ведуться на студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, які проходять стажування на підприємстві, в установі, організації усіх форм власності.

Пунктом 2.19 Інструкції №58 визначено правила внесення записів до трудової книжки. Одним із таких правил є те, що записи про навчання до трудової книжки вносять до того, як туди вноситимуть відомості про прийняття на роботу. Роботодавець за першим місцем роботи окремим рядком із посиланням на дату, номер та найменування відповідних документів вносить до трудової книжки записи про час навчання у вищих навчальних закладах (зокрема, час роботи в студентських таборах, на виробничій практиці та при виконанні науково-дослідної госпдоговірної тематики) та про час перебування в аспірантурі й клінічній ординатурі. Запис про навчання не потрібно засвідчувати підписом та печаткою роботодавця.

Відповідно до п. 4.1 Інструкції № 58 у  разі  звільнення  працівника  всі записи про роботу і нагороди, що внесені у трудову  книжку  за  час  роботи  на цьому підприємстві, засвідчуються підписом керівника підприємства або спеціально уповноваженою ним особою та печаткою підприємства або печаткою відділу кадрів.

Отже, вирішення питання щодо внесення запису до трудової книжки про час навчання на денних відділеннях вищих навчальних закладів залежить від факту наявності або відсутності трудової книжки у студента до вступу у навчальний заклад: при наявності трудової книжки у студента відповідний запис вносить навчальний заклад, а при її відсутності – підприємство (установа, організація). Запис про закінчення аспірантури, що вносить до трудової книжки, засвідчується підписом керівника підприємства або спеціально уповноваженою ним особою та печаткою підприємства або печаткою відділу кадрів.Одночасно наголошуємо, що дане роз’яснення не встановлює норм права, а носить інформаційний характер.

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»