• Посилання скопійовано

Як зміниться графік роботи після пандемії: дані дослідження

Три основні проблеми співробітників при віддаленій роботі: підтримання належних умов праці, командний дух і подолання зростаючої роз'єднаності

Як зміниться графік роботи після пандемії: дані дослідження

«РБК-Україна» розповідає, що більш гнучкого графіка роботи в довгостроковій перспективі хочуть 9 з 10 керівників європейських компаній. Працівники хотіли б проводити приблизно одну третину (31%) робочого тижня за межами традиційного офісу.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного Microsoft спільно з KRC Research, Boston Consulting Group.

За даними дослідження, в минулому році тільки 15% компаній мали гнучкий робочий графік, а зараз так працюють 76%.

Керівники бізнесу бачать переваги як у продуктивності, так і в ефективності гнучкого робочого графіка: 82% менеджерів відзначають, що продуктивність їх компанії залишилася на тому ж рівні або навіть підвищилася по мірі переходу людей на віддалену роботу, а 56% бачать переваги економії витрат при такій роботі.

Найбільший виклик, з яким компанії стикаються при переході до гнучкого графіку роботи, пов'язаний не з технологіями, а з підтриманням згуртованості команди. Три основні проблеми співробітників при віддаленій роботі: підтримання належних умов праці, командний дух і подолання зростаючої роз'єднаності. Ще 39% керівників відзначають, що їм важко створити сильну і єдину культуру в команді, а 61% здається, що вони не навчилися ефективно делегувати і розширювати можливості віртуальних команд.

Дослідження було проведено компанією Microsoft спільно з KRC Research, Boston Consulting Group і доктором Майклом Парком з Wharton School на 15 європейських ринках, в ході якого було опитано близько 9000 менеджерів і співробітників великих компаній (понад 250 працівників), середній розмір вибірки – 600 респондентів у кожній країні (500 співробітників і 100 менеджерів).

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»