• Посилання скопійовано

Чи зазначати код ставки, код пільги у РК, складеному до ПН, в якій такий реквізит не зазначався?

ДФСУ розповіла, що зазначати в розрахунку коригування до податкової накладної, яка була складена та зареєстрована за формою, чинною на дату такої реєстрації, та яка не передбачала зазначення коду ставки, коду пільги

Чи зазначати код ставки, код пільги у РК, складеному до ПН, в якій такий реквізит не зазначався?

ДФСУ у підкатегорії 101.16 ресурсу «ЗІР» роз'яснила, що  згідно з п. 16 Порядку №1307 у графі 8 розділу «Б» податкової накладної зазначається код ставки ПДВ, за якою здійснюється оподаткування операцій з постачання товарів/послуг, що постачаються. 

У графі 9 зазначається код відповідної пільги з ПДВ згідно з Довідниками податкових пільг (Довідник податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, або Довідник інших податкових пільг), які затверджені ДФС станом на дату складання податкової накладної.

У разі здійснення пільгових операцій, які не внесені до вказаних довідників (у зв’язку із запровадженням нової пільги) станом на дату складання податкової накладної, у графі 9 проставляється умовний код «99999999», а у відведеному полі зазначаються відповідні пункти (підпункти), статті, підрозділи, розділи ПКУ та/або міжнародного договору (угоди), якими передбачено звільнення від оподаткування.

Порядок складання розрахунку коригування та його реєстрації в ЄРПН аналогічний порядку, передбаченому для податкових накладних (крім випадків, передбачених Порядком № 1307).

Водночас, якщо виникла необхідність складаня РК до податкової накладної, форма якої не передбачала зазначення в табличній частині податкової накладної коду ставки та коду пільги (була складена та зареєстрована за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 22.09.2014 р. №957, який діяв до 01.04.2016 р.), то такий розрахунок коригування складається за формою, чинною на дату складання такого розрахунку коригування, у якому вказується дата та номер податкової накладної, до якої вносяться зміни.

Коригування такої податкової накладної здійснюється шляхом сторнування рядків податкової накладної, показники яких підлягають коригуванню, та додавання нових рядків з правильними показниками.

Отже, якщо платник ПДВ складає розрахунок коригування до податкової накладної, яка була складена та зареєстрована в ЄРПН за формою, чинною на дату такої реєстрації, та яка не передбачала зазначення коду ставки, коду пільги, то у розрахунку коригування:

  • у рядку, яким сторнується рядок податкової накладної (шляхом обнулення) графа 11 «код ставки» та графа 12 «код пільги» не заповнюється, оскільки форма податкової накладної на той час не передбачала зазначення у табличній частині податкової накладної коду ставки та коду пільги; 
  • додається із зазначенням нового чергового порядкового номера рядок, якого не було у податковій накладній, що коригується, у якому у графі 11 зазначається код ставки, у графі 12 зазначається код пільги, які діють на дату коригування.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»