• Посилання скопійовано

Індексація та доплата до мінімальної зарплати: чергові роз'яснення Мінсоцполітики та Мінфіну

Мінфін та Мінсоцполітики відповіли на звернення профспілки щодо врахування індексації для виконання гарантії зарплати на рівні мінімальної

Індексація та доплата до мінімальної зарплати: чергові роз'яснення Мінсоцполітики та Мінфіну

З метою відновлення порушених прав працівників на повноту одержання заробленого, СПО об’єднань профспілок звернулося до:

1) Мінсоцполітики з питанням щодо неврахування суми індексації заробітної плати при забезпеченні розміру мінімальної заробітної плати та необхідного алгоритму дій роботодавців, в т.ч. держави, як роботодавця, щодо перерахунку сум виплаченої заробітної плати у 2017 році, виключивши з неї суми нарахованої індексації;

2) Міністерства фінансів за роз'ясненням щодо необхідності виділення додаткових коштів для забезпечення такого перерахунку у бюджетній сфері.

На жаль, відповіді отримані від Міністерства соціальної політики України (лист від 02.01.2018 р. №50/0/2-18/28) та Міністерства фінансів України (листі від  26.12.2017 р. № 08040-11-10/36578) є досить формальними. Зокрема,  повідомляється, що виплата індексації заробітної плати має здійснюватися в межах видатків, затверджених у кошторисах відповідних бюджетних організацій.

У листах держоргани уже традиційно посилаються на ст. 3-1 Закону про оплату праці, зауважуючи, що в цій нормі визначено вичерпний перелік тих виплат, що не враховуються для виконання гарантії. 

Нагадаємо, що схожу відповідь надали фахівці Держпраці та Мінсоцполітики і на звернення редакції "Дебету-Кредиту" щодо врахування індексації для виконання гарантії зарплати на рівні мінімальної. Про це ми писали тут>>

***

 

 Як нараховувати індексацію зарплати у січні 2018 році - читайте тут, а калькулятор для її нарахування розміщено ось тут

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»