• Посилання скопійовано

Компенсація за невикористану відпустку для мобілізованих працівників: ще один законопроєкт

Працівникам у разі їх призову на військову службу під час мобілізації пропонується виплачувати грошову компенсацію за всі не використані дні щорічної відпустки. Виплата має бути здійснена до 31 грудня року, у якому громадянина було призвано на службу

Компенсація за невикористану відпустку для мобілізованих працівників: ще один законопроєкт

Г. Третьякова зареєструвала у ВРУ проєкт Закону №8164-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких соціальних гарантій Захисників і Захисниць України". Він є альтернативним до проєкту Закону №8164 "Про внесення змін до статті 24 Закону України «Про відпустки» щодо гарантування права мобілізованих осіб на отримання грошової компенсації за невикористану відпустку" (про його норми ми писали тут).

Законопроєктом пропонується встановити норму, відповідно до якої працюючим громадянам у разі їх призову на військову службу під час мобілізації на особливий період виплачується грошова компенсація за всі не використані дні щорічної відпустки. Виплата такої компенсації має бути здійснена у строк до 31 грудня року, у якому громадянина було призвано на службу.

Водночас проєкт Закону передбачає надання військовослужбовцям, звільненим у зв’язку з демобілізацією із військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період відпочинку тривалістю 60 календарних днів з виплатою двомісячного грошового забезпечення впродовж мобілізаційного періоду за рахунок Держаного бюджету України.

На думку автора законодавчої ініціативи, держава зобов’язана надати та забезпечити громадянам країни, які боронили її суверенітет та територіальну цілісність, час на відновлення, оздоровлення та відпочинок, а також на оформлення документів по звільненню зі служби. Крім того, зазначений відпочинок Захисникам і Захисницям України необхідний для їх комфортного переходу від військової кар’єри до цивільного життя, в тому числі повернення на роботу або пошуку вакансії з подальшим працевлаштуванням.

Нагадаємо, що відповідно до нової редакції статті 119 КЗпП за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом або за контрактом, зберігаються місце роботи і посада. Про це читайте тут.

Серед іншого законопроєкт усуває неузгодженість між КЗпП та положеннями законів України «Про фахову передвищу освіту» і «Про освіту».

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»