• Посилання скопійовано

ДФСУ про правомірність коригування плану-графіку перевірок на 2018 рік

Оновлення річного плану-графіка здійснюється у разі його коригування. А щомісячне його коригування податківці не вважають порушенням

ДФСУ про правомірність коригування плану-графіку перевірок на 2018 рік

ДФСУ зазначила, що останнім часом отримує значну кількість запитів від платників податків щодо правомірності включення їх до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на 2018 рік та порядку його оприлюднення на офіційному веб-порталі ДФС.

Скоріш за все, це спричинено тим, що податківці щомісяця оновлюють цей пла-графік, вносячи відповідні коригування. Востаннє оновлений план-графік на 2018 рік оприлюднено 14 червня. Про це ми писали тут>>

У своєму повідомленні податківці зазначають, що до плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків визначається залежно від ступеня ризику в діяльності таких платників податків, який поділяється на високий, середній та незначний:

  • платники податків із незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше ніж раз на три календарні роки,
  • середнім - не частіше ніж раз на два календарні роки,
  • високим - не частіше одного разу на календарний рік.

Наказом Мінфіну від 02.06.2015 р. №524 затверджено Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, перелік ризиків та їх поділ за ступенями значущості (високий, середній, незначний). Останні зміни до Порядку внесено наказом Мінфіну від 26.03.2018 р. №386. Докладно про це ми писали в аналітиці.

Податковим кодексом також передбачено, що план-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

Враховуючи це, план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік було сформовано та оприлюднено на офіційному веб-порталі ДФС 22.12.2017 р.

Оновлення річного плану-графіка здійснюється у разі його коригування. План-графік з урахуванням коригувань розміщується на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Плани та звіти роботи».

Читайте також: ДФСУ про план-графік перевірок: змінювали, змінюємо і будемо змінювати (за потреби)

Оновлені плани податкових перевірок дивіться тут:

Плани перевірок на 2018 рік інших держорганів дивіться у довіднику>> 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»