• Посилання скопійовано

Як нараховувати лікарняні працівнику з вахтовим методом роботи? – порада від ФСС

ФСС нагадав, що наразі не передбачено особливостей нарахування лікарняних працівникам, які працюють на підприємстві вахтовим методом

Як нараховувати лікарняні працівнику з вахтовим методом роботи? – порада від ФСС

ФСС нагадує, що нарахування матеріального забезпечення по листку непрацездатності при роботі вахтовим методом здійснюється за загальним механізмом, визначеним Порядком обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженим постановою КМУ від 26.09.2001 р. №1266, зі змінами (далі – Порядок №1266), оскільки і у разі розрахунку суми середньоденної заробітної плати, і у разі виплати матеріального забезпечення по листку непрацездатності застосовуються календарні дні.

Крім того, Мінсоцполітики у листі від 17.09.2015 р. №529/18/99-15 надало роз’яснення, що Порядок №1266 не передбачає особливостей обчислення середньої заробітної плати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам, які працюють на підприємстві вахтовим методом, тому для розрахунку допомоги у таких випадках застосовується механізм обчислення середньоденної заробітної плати, визначений пунктом 3 Порядку №1266.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»