• Посилання скопійовано

Роботодавців можуть звільнити від нарахування заробітку мобілізованим: доопрацьовано законопроєкт №7251

Комітету ВРУ з питань соцполітики доопрацював законопроєкт №7251 щодо трудових правил на час війни. Зокрема, тепер роботодавців можуть звільнити від нарахування заробітку мобілізованих

Роботодавців можуть звільнити від нарахування заробітку мобілізованим: доопрацьовано законопроєкт №7251

За інформацією Федерації роботодавців, 7 червня на засіданні Комітету ВРУ з питань соціальної політики та праці при розгляді законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо оптимізації трудових відносин» (р.№ 7251) підтримано правку Г.Третьякової, яка врегульовує питання звільнення роботодавця від обов’язку збереження середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу, із залишенням для цих працівників місця роботи (посади). Окрім цього, таким працівникам залишається виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Держбюджету України відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Федерація також нагадала, що у 2014-2015 р.р. роботодавцям здійснювалася компенсація витрат середнього заробітку цим категоріям працівників за рахунок коштів Держбюджету. Починаючи з 2016р. роботодавці за рахунок власних коштів зберігають середній заробіток вищепереліченим категоріям працівників. Мають місце і зловживання з боку військоматів, де настійливо рекомендують безробітному працевлаштуватись на тиждень до роботодавця, мобілізуватись і отримувати і середній заробіток на час особливого періоду, і грошове забезпечення від Міноборони.

На запит бізнесу 06 червня ц.р. відбулась зустрічі з бізнес-активом ФРУ, де обговорювались можливі шляхи послаблення навантаження на роботодавця зі збереження середнього заробітку працівникам, призваних на військову службу.

 

Від редакції: Зауважимо, що наразі немає відповідної офіційної інформації від Комітету ВРУ та й остаточну версію тексту Закону ми побачимо вже після його прийняття та підписання Президентом. Слідкуємо далі.

***

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»