• Посилання скопійовано

Працівник призваний на військову службу у лютому 2022 року: що з правом на щорічну відпустку?

Через звільнення роботодавців від виплати середнього заробітку мобілізованим працівникам вони мають право частково на щорічну відпустку з дня призову і до 18.07.2022 року включно

Працівник призваний на військову службу у лютому 2022 року: що з правом на щорічну відпустку?

Держпраці у Дніпропетровській області пояснює, чи має право працівник, призваний на військову службу у лютому 2022 року, на щорічну відпустку за час проходження служби.

Так, має право частково – з дня призову і до дня набуття чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», тобто по 18.07.2022 включно.

 

Від редакції: Нагадаємо, що у ст. 119 КЗпП внесено зміни в частині виключення норми щодо збереження роботодавцем середнього заробітку працівникам, призваним на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення. Ці новації працюють з 19 липня.

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»