• Посилання скопійовано

Виплата відпускних пізніше, ніж за три дні до початку відпустки: чи можливо?

У заяві працівник може висловити своє бажання про отримання відпускних в строки, визначені між ним та роботодавцем

Виплата відпускних пізніше, ніж за три дні до початку відпустки: чи можливо?

«Вісник. Офіційно про податки»

Заробітна плата працівникам за час відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до її початку (ст. 21 Закону про відпустки). Таку саму норму визначено у ч. 4 ст. 115 КЗпП.

У зазначений строк має виплачуватися заробітна плата за час всіх видів відпусток, передбачених ст. 4 Закону про відпустки, за виключенням відпусток у зв’язку з вагітністю та пологами, оплата яких регулюється іншими законодавчими актами.

Втім відповідно до параграфу 2 ст. 7 Конвенції №132 суми, що належать до виплати за час відпустки, виплачуються зацікавленій особі до відпустки, якщо інше не передбачено в угоді щодо цієї особи і роботодавця.

Отже, враховуючи положення зазначеної Конвенції та те, що конкретний період надання щорічної відпустки або її частини узгоджується між працівником і роботодавцем, у разі необхідності отримання частини, наприклад, щорічної відпустки у стислі терміни, в заяві працівник може висловити своє бажання про отримання заробітної плати за неї в строки, визначені між працівником та роботодавцем.

***

Читайте також:

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»