• Посилання скопійовано

«Бланки і звітність» №8(38) | 24.04.2019 р.

Тридцять восьмий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно звітності та звітуванню

«Бланки і звітність» №8(38) | 24.04.2019 р.

Це – восьмий з початку 2019 року (і тридцять восьмий загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно звітності та звітуванню.

З часу написання попередньої розсилки минуло два тижні, і нам є про що розповісти.

Цього разу ми:

  • визначимося, як виправити у звіті з ЄСВ помилку у разі відображення нарахування ЄСВ за ставкою 8,41% замість 22%;
  • дізнаємося, як застосовувати нові ознаки доходу при звітуванні за ф. №1ДФ за І квартал 2019 року;
  • розповімо, як відобразити у звіті про використання доходів повернену суму гуманітарної допомоги;
  • зазначимо, чи буде штраф за неподання звіту про управління до ДФС;
  • наведемо правила подання квартальної фінансової звітності;
  • розкажемо, що платникам податків при поданні звітності надходять попередження щодо їх ЕПЦ.

Гарного вам читання!

***

Увага! Платникам податків при поданні звітності надходять попередження щодо їх ЕПЦ
З 16.04.2019 року у відповідь на всі документи, направлені на «Єдине вікно» та підписані особистими ключами (КЕП), які знаходяться не на захищених носіях інформації (токенах), приходять Квитанції №1 з попередженням такого змісту: «Порушено вимоги Закону України «Про електронні довірчі послуги», а саме: сертифікат не містить ознаку «Приватний ключ згенерований у пристрої».

Пізніше текст повідомлення було змінено на: «Додатково повідомляємо: особистий ключ електронного підпису розміщено на незахищеному носії інформації, при цьому відповідно до вимог Закону України «Про електронні довірчі послуги» – особистий ключ кваліфікованого електронного підпису повинен зберігатись у захищеному носії інформації (у кваліфікованому засобі електронного підпису)».

Важливо! Це попередження ніяк не впливає на прийняття та обробку електронної звітності. Його мета – заздалегідь повідомити платників податків надалі обов’язково використовувати захищені носії особистих ключів.

Про це докладніше читайте тут.

 

Повернули протягом року гуманітарну допомогу: як відобразити у звіті?
У підкатегорії 102.04 «ЗІР» податківці зазначили, що у разі повернення залишку нерозподіленої гуманітарної допомоги, що обліковувався на початок звітного (податкового) періоду у розд. І Додатку ГД (показники якого відповідають показникам розд. V Додатка ГД Звіту за попередній звітний (податковий) період), таке повернення відображається у розд. ІІІ Додатка ГД (із зазначенням даних організації, якій вона повертається, найменування та кількості такої гуманітарної допомоги) – сумарне значення показників графи 8 «Вартість гуманітарної допомоги» переноситься до рядка 2.4.2 ГД «гуманітарна допомога» Звіту.

У обох випадках при поданні Звіту необхідно надати доповнення, передбачене п. 46.4 ПКУ, з відповідним поясненням щодо заповнення розд. ІІІ Додатка ГД та рядка 2.4.2 ГД Звіту. Воно може бути складене у довільній формі із зазначенням факта подання такого доповнення у спеціально відведеному місці в Звіті.

 

Не подали звіт про управління до ДФС: чи буде штраф?
У ІПК від 05.04.2019 р. №1451/ІПК/26-15-12-03-11 податківці розповіли про відповідальність платника податку, якщо звіт про управління не буде оприлюднено.

У своєму роз’ясненні ДФС ґрунтувалась на тому, чи є такий звіт складовою фінансової звітності і відповідно декларації з податку на прибуток.

Пунктом 1 розд. II НП(С)БО 1 встановлено, що фінансова звітність складається з:

Отже, звіт про управління не є складовою фінансової звітності. Тому за його неподання штрафу не буде.

 

І наостанок – три аналітики
Нараховували та сплачували ЄСВ за працівника за ставкою 8,41% замість 22%: як виправити це? Про це читайте тут.

З 1 січня 2019 року до Порядку №4 було внесено зміни. Завдяки їм в Довіднику ознак доходів з’явилися нові ознаки, зокрема, щодо неоподаткованих доходів. Як їх застосовувати в формі №1ДФ за 1 квартал 2019 року? Про це ми зазначали тут.

Які форми має містити проміжна фінзвітність? Хто подає проміжну фінзвітність, а хто ні? В які строки її слід подати? Про це читайте ось тут.

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему звітності ви знайдете тут, консультацій – ось тут, а бланки та податковий календар на травень – у спеціальному розділі нашого сайту blank.dtkt.ua.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»