• Посилання скопійовано

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 11-16 липня

Знову про квитанції №2 до звітів з ЄСВ (вони все ще не надходять); як завжди, багато консультацій від ДФС (у тому числі про податок на нерухомість); чергові новини від Держпраці і не тільки; багато про звітність (звітуємось за червень, 2-й квартал і півріччя), а також дещо про мінімізацію і уникнення перевірок (планових і позапланових).

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 11-16 липня

Свята закінчуються, а епопея з квитанціями №2 продовжується. Тиждень назад ми вже писали, у чому можуть бути причини неотримання квитанції №2 до звіту з ЄСВ та як з цим бути. Тепер податківці просять не відправляти повторно звіти, оскільки досі існують проблеми з формуванням і відправленням квитанцій. Нагадаємо, що останній термін подання звіту за новою формою — 20 липня, а завантажити бланк можна у нас на сайті.

Чергові новини від міністерств і відомств. Держпраці вкорте нагадало про умови праці на виробничих об’єктах в умовах дії високих температур (раніше вони вже говорили про це ось тут). У Фонді соцстраху з ТВП розказали про особливості оплати лікарняних працівникові, якщо він працює неповний робочий час. А у Мінсоцполітики — про нюанси обчислення допомоги по вагітності та пологах.

Нові консультації від ДФС. Податківці нагадали правила оподаткування та відображення в формі №1ДФ матеріальної допомоги, розказали що робити з ПДВ при операціях зі списання дебіторської та кредиторської заборгованостей, роз'яснили порядок відображення в звітності з ПДВ операцій із придбання товарів/послуг у неплатників ПДВ, а також дали відповідь на питання: чи складаються податкова накладна та розрахунок коригування до неї, якщо замовник відмовився підписувати акт виконаних робіт?

Ще дві новини від ДФС — про податок на нерухомість для фізосіб. В одній податківці розказали, куди звертатись власнику декількох об’єктів житлової або нежитлової нерухомості в різних населених пунктах для проведення звірки даних. А в іншій відповіли на питання, чи буде відповідальність за несплату, якщо не отримано податкове повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість (Ні. Адже якщо сума грошового зобов’язання розраховується контролюючим органом, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми).

Не забувайте про звітність. Завтра, 19 липня, не забудьте подати Звіт щодо сплати заборгованості до Фонду нещасних випадків за II кв. 2016 р., а також сплатити ЄСВ з доходу підприємців на спрощеній системі оподаткування за II квартал. А от вівторок, 20 липня, — останній день сплати ЄСВ з доходу за червень 2016 р. і авансового внеску з єдиного податку за липень 2016 р. платниками, віднесеними до 1-ї та 2-ї групи. Ще до 20 липня слід подати місячну Декларацію з ПДВ за червень 2016 р., Декларацію з плати за землю за червень, а також Звіт про ЄСВ (додаток 4) за червень 2016 р. (за новою формою!).

Нарешті, до 20 липня подаємо Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП за І півріччя 2016 року. Ось тут Фонд з ТВП роз'яснює, як саме страхувальник може подати Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП за І півріччя, коли він може бути не прийнятий, та яка відповідальність встановлена за неподання або несвоєчасне подання такої звітності.

Інші новини. Кабмін затвердив порядок контролю за обсягом доходу підприємців — платників єдиного податку II і III груп, юрособам заборонили використовувати в назвах історичні державні найменування, а в Раді зареєстровано ще один законопроект, яким пропонується скасувати подання щомісячної алкогольно-тютюнової звітності суб'єктами роздрібної торгівлі.

Насамкінець — про мінімізацію. Невиконання нормативу податкового навантаження, декларування збитків з податку на прибуток, здійснення операцій з пов'язаними особами в великих обсягах, відносини з «проблемними» контрагентами, декларування чистого доходу на рівні або нижче собівартості реалізованої продукції. Усе це — ознаки, за якими органи ДФС визначають мінімізаторів податків... і приходять на перевірки (планові і позапланові). Що ж робити? Уникати наведених вище ознак ризику та грамотно структурувати та дробити бізнес. Докладніше про це читайте тут.

Оптимізуйте грамотно.
Ваш «Дебет-Кредит»

 


Сподобалась стаття?

Зареєструйтесь на сайті і раз на тиждень, зранку у понеділок, отримуйте на свою поштову скриньку листа від редакції із темою «Головне за тиждень».

Стисло і зрозуміло ми пишемо про найголовніше з того, що сталося минулого тижня і чого Вам очікувати у найближчі п`ять робочих днів. А, отже, Ви ніколи не пропустите усе дійсно найважливіше!

Зареєструватись і отримувати листи від редакції! 


   

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»