• Посилання скопійовано

Як ФОП працевлаштувати нового працівника: нагадування від ДПС

При прийнятті на роботу нового працівника ФОП потрібно укласти в письмовій формі трудовий договір, оформити наказ про прийняття на роботу та повідомити ДПС про прийняття працівника

Як ФОП працевлаштувати нового працівника: нагадування від ДПС

ДПС в Одеській області нагадує, що чинним законодавством передбачено однаковий порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками для всіх роботодавців – чи то юридична особа, чи фізична особа-підприємець (ФОП).

Оформлюючи працівника на роботу, підприємцю необхідно:

Повідомлення подається ФОП до територіальних органів Державної податкової служби за місцем його обліку як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування одним із таких способів:

  • засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  • на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Форма повідомлення заповнюється наступним чином:

  • Підприємець зазначає свій номер облікової картки платника податків;
  • П.І.Б. працівника, якого приймає до себе на постійне та/або тимчасове місце роботи;
  • Дані про номер облікової картки платника податків найманого робітника;
  • Дані документу, на підставі якого укладається з фізичною особою трудовий договір: номер та дата наказу або розпорядження ФОП.

 

Від редакції: для підприємця укладання договору з працівником  є необхідним. Але не обов'язково за формою, визначеною Наказом №260, – форма може бути довільна. Зокрема, підприємець із працівником можуть обговорити в договорі лише ті питання, що їх цікавлять (наприклад, зарплату, посадові обов'язки, графік роботи), та зробити вказівку на те, що інші умови праці визначаються трудовим законодавством та правилами, визначеними роботодавцем в установленому порядку. Про це ми писали тут.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»