• Посилання скопійовано

Нова зарплатна звітність за 1 квартал – які додатки подавати? «7 хвилин» з Тетяною Мойсеєнко

Чим відрізняється нова зарплатна звітність? Які «старі» звіти включено до Податкового розрахунку? Що відображається у ньому? Які додатки подають податкові агенти та страхувальники-роботодавці?



У нас була звітність з ПДФО та ВЗ і нам доєднали звітність з ЄСВ, утворивши об’єднану звітність. Але мені здається, що це просто таке хибне розуміння, що це об’єднана звітність. Її побудова, спосіб подання окремих видів розрахунків, заповнення додатків, вони все одно мають свою унікальність.

І так дивимося. Те, що раніше називалось ф. №1ДФ, мало ознаку податкової декларації. Те, що ми з вами подавали з ЄСВ (додаток 4) мав статус звітності, яку ми подавали з ЄСВ. Що ми тепер маємо? Нам об’єднали податкову декларацію зі звітністю в такий самий спосіб. Тобто сама форма звітності складається з реквізитів декларації і звітності. Тобто, щоб перейти до розрахункових показників, спочатку треба пройти реквізити податкової декларації та реквізити звітності. Подивимось це на слайдах у відео.

Сам розрахунок є основою так званої декларації, але відображає пріоритетно ті дані, які відповідають таблиці 1 Звіту з ЄСВ.

До розрахунку йдуть обов’язкові додатки:

  • Додаток 1 - це та сама Таблиця 6, яка у нас з вами була.
  • Додатки 2 та 3 нас з вами, звичайних страхувальників, не стосуються. Це для страхувальників, які нараховують військові виплати, грошові забезпечення, соціальні допомоги різного статусу.
  • Додаток 4 є сьогодні саме тим додатком, який повністю дорівнює формі №1ДФ з оновленим виглядом.
  • Додаток 5 є повною копією Таблиці 5 зі Звіту з ЄСВ про трудові відносини.
  • Додаток 6 стосується тих роботодавців-страхувальників, які мають пільгові страхові місця, пільговий страховий стаж, атестовані робочі місця, тобто все те що раніше відображалося у Таблиці 7.

Ось так ми з вами коротко познайомилися з нашою звітністю.

Читайте також: 

Джерело: 7eminar.com

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»